Feed aggregator

Μύθοι και αλήθειες για το hangover

Υγεία & ζωή - Fri, 02/08/2013 - 12:50

Γράφει η Μαίρη Σελανικλή, Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, MSc

Πότε το "hangover" κάνει την εμφάνιση του;

διαβάστε περισσότερα

Παιδί και Διαδίκτυο

Φάκελοι Υγείας - Fri, 02/01/2013 - 18:06

Αποτελεί  κοινή  παραδοχή  ότι  οι  διαδραστικές  τεχνολογίες,  όπως  το  Διαδίκτυο  και  το  κινητό  τηλέφωνο,  αποτελούν  χρηστικά  εργαλεία     επικοινωνίας,    μάθησης,      δημιουργίας,     διασκέδασης      και  εργασίας.  Με  λίγα  “κλικ”  μικροί  και  μεγάλοι  μπορούν να  βρεθούν  σ’  έναν απέραντο εικονικό κόσμο γεμάτο

διαβάστε περισσότερα

Προσφορά Ευρωκλινικής Αθηνών για την παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου (4 Φεβρουαρίου)

Υγεία & ζωή - Thu, 01/31/2013 - 12:03

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, η Ευρωκλινική Αθηνών παρέχει τη δυνατότητα διενέργειας:

διαβάστε περισσότερα

Ενυδάτωση απαραίτητη για έναν υγιή οργανισμό !

Φάκελοι Υγείας - Tue, 01/29/2013 - 18:24

Το 50-60% του βάρους του σώματός μας αποτελείται από νερό, το οποίο παίζει ζωτικό ρόλο στη ρύθμιση της θερμοκρασίας, τη διαδικασία της πέψης, τη μεταφορά θρεπτικών συστατικών και σε πολλές άλλες διαδικασίες του σώματος.

διαβάστε περισσότερα

Πρωτοποριακό πρόγραμμα «Ενημέρωση, Αγωγή και Πρόληψη της Υγείας των μαθητών» σε Δημοτικά Σχολεία και Γυμνάσια ο Δήμος Αμαρουσίου σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και το Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ

Υγεία & ζωή - Tue, 01/29/2013 - 17:25

Το πρωτοποριακό πρόγραμμα με τίτλο: «Ενημέρωση, Αγωγή και Πρόληψη της Υγείας των μαθητών» ξεκίνησε από Δευτέρα 28 Ιανουαρίου σε Δημοτικά Σχολεία και Γυμνάσια του Αμαρουσίου κατ’ εφαρμογή του συμφώνου συνεργασίας που υπέγραψαν προ μηνών ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ) Γιώργος Πατούλης, με τον Υφυπουργό Παιδείας Θεόδωρο Π. Παπαθεοδώρου, με στόχο την ανάπτυξη δράσεων στον τομέα της πρόληψης της Υγείας των παιδιών. Στο πρόγραμμα που υλοποιείται με πρωτοβουλία του Προέδρου του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ Γ.

διαβάστε περισσότερα

50 δεντράκια προσφορά στο δήμο Λαυρεωτικής από τον όμιλο Υγεία

Υγεία & ζωή - Wed, 01/16/2013 - 21:14

Τα νοσοκομεία ΥΓΕΙΑ και ΜΗΤΕΡΑ, στo πλαίσιο του εκτεταμένου προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου ΥΓΕΙΑ και με γνώμονα την ολοκληρωμένη περιβαλλοντική διαχείριση, προχωρούν στη δωρεά 50 δενδρυλλίων κατηγορίας Golden Crest στο Δήμο Λαυρεωτικής.

διαβάστε περισσότερα

Γιορτή Αλληλεγγύης στο Πέραμα από τον όμιλο Υγεία

Υγεία & ζωή - Mon, 12/17/2012 - 13:38

Μεγάλη γιορτή αγάπης και αλληλεγγύης ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων διοργάνωσε ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ για τις κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες του Δήμου Περάματος, στο πλαίσιο των δράσεων κοινωνικής ευθύνης.

 

διαβάστε περισσότερα

Αποφοιτήσεις ΚΕΘΕΑ. Όταν οι αγώνες κερδίζονται...

Υγεία & ζωή - Mon, 12/17/2012 - 13:33

Σε μια πολύ δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία για τη χώρα μας, που εντείνει τις εξαρτήσεις και τον κοινωνικό αποκλεισμό, το ΚΕΘΕΑ συνεχίζει να αποδίδει «καθαρούς» ανθρώπους στην κοινωνία, χάρη στην αποτελεσματικότητα των θεραπευτικών του προγραμμάτων. Σήμερα 16 Δεκεμβρίου αποφοίτησαν από το ΚΕΘΕΑ 103 νέοι άνθρωποι  οι οποίοι ολοκλήρωσαν μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2012 τη μακροχρόνια διαδικασία ψυχικής απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης και αποτελούν σήμερα υγιή και ενεργά μέλη της κοινωνίας μας.

διαβάστε περισσότερα

Αναβολή της Ποδηλατοδρομίας για τον Διαβήτη

Υγεία & ζωή - Wed, 12/12/2012 - 19:22

Αναβάλλεται η Ποδηλατοδρομία για το Διαβήτη και η παράλληλη εκδήλωση με τον  κλινικό διατροφολόγο  κ. Χάρη Δημοσθενόπουλο και τον σεφ Βαγγέλη Δρίσκα που θα πραγματοποιούνταν στην Αθήνα στις 16 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη από την Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία, υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και με την ευγενική χορηγία της φαρμακευτικής εταιρείας Sanofi.

διαβάστε περισσότερα

Χριστουγεννιάτικη αγορά για τα παιδιά που πάσχουν από νεφρικές ασθένειες 8 και 9 Δεκεμβρίου

Υγεία & ζωή - Fri, 12/07/2012 - 10:22

«ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ (Μπαζάρ) διοργανώνεται από το Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Παιδιών με Νεφρικές Ασθένειες «ΕΛΠΙΔΑ» στις 8 και 9 Δεκεμβρίου στον εκθεσιακό χώρο του Δημαρχείου Παπάγου-Χολαργού Περικλέους 55.

διαβάστε περισσότερα

«Η οικονομική κρίση μας ανεβάζει την πίεση; Πότε κινδυνεύω να εμφανίσω υπέρταση; Πόσο συχνά πρέπει να μετράω την πίεσή μου; Ισχύει ότι το πορτοκάλι ανεβάζει την πίεση, ενώ το σκόρδο τη ρίχνει;»

Υγεία & ζωή - Fri, 12/07/2012 - 09:56

Με στόχο να λύσουν τις κυριότερες απορίες γύρω από την υπέρταση, όπως οι παραπάνω, o Αν. Καθηγητής Καρδιολογίας Δημήτρης Παπαδογιάννης και ο ειδικός παθολόγος Περικλής Γιόβας παρουσιάζουν το βιβλίο «Τα 100 μυστικά της υπέρτασης». Πρόκειται για ένα χρήσιμο οδηγό για κάθε υπερτασικό, αλλά και για όσους θέλουν να μάθουν περισσότερα για τον υπ’ αριθμόν «1» παράγοντα κινδύνου για καρδιαγγειακή νόσο.

διαβάστε περισσότερα

Μια "αγκαλιά" από τους εργαζόμενους της GlaxoSmithKline για μια μονογονεϊκή οικογένεια

Υγεία & ζωή - Tue, 12/04/2012 - 17:37

Ένα δεύτερο σπίτι για τον Σύλλογο «Η Αγκαλιά» ετοίμασαν οι εργαζόμενοι της GlaxoSmithKline, στο πλαίσιο της Ημέρας Εθελοντικής Προσφοράς της εταιρείας με διακριτικό τίτλο «Orange Day» που πραγματοποιήθηκε στις 22 και 23 Οκτωβρίου 2012 .Αυτά τα Χριστούγεννα μία ακόμη οικογένεια θα χαρεί το νέο ανακαινισμένο τους σπίτι χάρη στα χρώματα, τα χαμόγελα, την αγάπη και τις χριστουγεννιάτικες ευχές των εργαζομένων της GSK!

διαβάστε περισσότερα

Με μεγάλη ανταπόκριση διεξάγεται στο Δήμο Αμαρουσίου το πρόγραμμα του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ για τον προληπτικό αναπτυξιακό έλεγχο σε βρέφη και παιδιά προσχολικής ηλικίας

Υγεία & ζωή - Thu, 11/29/2012 - 19:23

Με ιδιαίτερη επιτυχία διεξάγεται στο Δήμο Αμαρουσίου με τη συνεργασία του Δημοτικού Πολυιατρείου το Πρόγραμμα Πρόληψης και Ελέγχου της Ψυχοκινητικής Ανάπτυξης Βρεφών και Νηπίων που εφαρμόζει το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής της Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ), την έναρξη του οποίου πρόσφατα ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ Γιώργος Πατούλης.

διαβάστε περισσότερα

Συγκέντρωση φαρμάκων για την Παλαιστίνη

Υγεία & ζωή - Thu, 11/22/2012 - 17:16

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, παρακολουθώντας το δράμα του Παλαιστινιακού λαού που βρίσκεται σε τραγική κατάσταση, με θύματα μέχρι και παιδιά, αποφάσισε να συγκεντρώσει φάρμακα για την κάλυψη των αναγκών τους.

διαβάστε περισσότερα

Οι γιατροί του κόσμου το Σάββατο και την Κυριακή θα βρίσκονται στο Κάβο Ντόρο

Υγεία & ζωή - Thu, 11/15/2012 - 19:36

Οι Γιατροί του Κόσμου ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας και πιστοί στην ιδέα πως η υγεία αποτελεί πανανθρώπινο δικαίωμα, υλοποιούν στα πλαίσια του κοινωνικού προγράμματος "Νοιάζομαι για την Υγεία μου"  σε συνεργασία με την Coca-Cola Τρία Έψιλον ένα πρότυπο πρόγραμμα ιατρικής παρέμβασης, προσφέροντας εξετάσεις προληπτικής ιατρικής και ψυχολογικής υποστήριξης σε συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας, μέσα από την ιατρική κινητή μονάδα του προγράμματος.

διαβάστε περισσότερα

Δωρεάν εμβολιασμός για παιδιά στο Πέραμα Συνεχίζεται η συνεργασία «Παίδων ΜΗΤΕΡΑ» και «Γιατροί του Κόσμου»

Υγεία & ζωή - Thu, 11/08/2012 - 19:45

Συμπληρώνεται ένας χρόνος  από την έναρξη του προγράμματος δωρεάν εμβολιασμού του  Ομίλου ΥΓΕΙΑ για τα παιδιά που εξυπηρετούνται στο Πολυϊατρείο των «Γιατρών του Κόσμου» στο Πέραμα, στο πλαίσιο του οποίου έχουν εμβολιαστεί περίπου 1.000 παιδιά. 

διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτική εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού από το Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ και το Δήμο Αμαρουσίου

Υγεία & ζωή - Tue, 10/30/2012 - 20:07

Ο Δήμος Αμαρουσίου και το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ) στο πλαίσιο της συνεργασίας τους για την ανάπτυξη δράσεων υγειονομικής ενημέρωσης, για την πρόληψη των νοσημάτων και την προαγωγή της Υγείας, διοργανώνουν ημερίδα με θέμα: «Καρκίνος του Μαστού: Πρόληψη – Διάγνωση – Θεραπεία».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 6:30 μ.μ. στο Δημαρχιακό Μέγαρο Αμαρουσίου, Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δημ. Μόσχα, Μαρούσι).

διαβάστε περισσότερα

Υγεία: Δωρεές σε ιδρύματα και σχολεία

Υγεία & ζωή - Thu, 10/18/2012 - 13:20

Στη δωρεά επίπλων, εκτυπωτικών & φωτοτυπικών μηχανημάτων, ηλεκτρονικών υπολογιστών, βιβλίων και ρούχων που συνέλεξαν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου,  προχώρησε τo ΥΓΕΙΑ, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής του Ευθύνης, ενισχύοντας την προσπάθεια φορέων και οργανισμών που έχουν ανάγκη.  

διαβάστε περισσότερα

Προσφορά Ευρωκλινικής για την παγκόσμια μέρα κατά της αρθρίτιδας

Υγεία & ζωή - Thu, 10/11/2012 - 12:29

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Αρθρίτιδας, η Ευρωκλινική Αθηνών παρέχει τη δυνατότητα δωρεάν επίσκεψης σε ιατρό της ομάδας Ρευματολογίας – Αυτοάνοσων Νοσημάτων της Ευρωκλινικής Αθηνών.

Η προσφορά ισχύει για όσους τηλεφωνήσουν την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου από τις 09:00 έως τις 15:00 και κλείσουν ραντεβού στο τηλ. 210 6416665.

Οι εξετάσεις θα πρέπει να έχουν πραγματοποιηθεί έως και 31/10/2012.

 

Ημ/νία Δημοσίευσης: 11/10/2012

Πότε το αλκοόλ κάνει καλό στην υγεία

Υγεία & ζωή - Mon, 10/08/2012 - 09:58

Ένας από τους μεγαλύτερους διαδρόμους που απλώνεται μπροστά στο αγοραστικό κοινό με μεγάλη ποικιλία σε προϊόντα, είναι αυτός των αλκοολούχων ποτών. Τα αλκοολούχα ποτά είναι πολύ δημοφιλή σε όλο τον κόσμο. Κάθε τόπος μπορεί να έχει το δικό του παραδοσιακό ποτό αλλά μπορεί να επιλέγει και ποτά που είναι διεθνώς γνωστά για να συνοδεύουν οικογενειακά τραπέζια, να καλωσορίζουν σε γιορτές, να κάνουν μια πρόποση...

Ποια όμως θεωρείται η καλύτερη επιλογή αλκοολούχου για έναν καταναλωτή που το αναζητά;

διαβάστε περισσότερα

Syndicate content

Warning: Table './healthyherbs/watchdog' is marked as crashed and should be repaired query: INSERT INTO watchdog (uid, type, message, variables, severity, link, location, referer, hostname, timestamp) VALUES (0, 'php', '%message in %file on line %line.', 'a:4:{s:6:\"%error\";s:12:\"user warning\";s:8:\"%message\";s:340:\"Table './healthyherbs/accesslog' is marked as crashed and should be repaired\nquery: INSERT INTO accesslog (title, path, url, hostname, uid, sid, timer, timestamp) values('Feed aggregator', 'aggregator', '', '35.175.191.168', 0, 'dd9c7744e7e79c2f3bba1a8e077eb1fa', 157, 1571346360)\";s:5:\"%file\";s:70:\"/var/www/healthyherbs.gr/httpdocs/modules/statistics/statistics.module\";s:5:\"%line\";i:64;}', 3, '', 'http://www.healthyherbs.gr/aggregator', '' in /var/www/healthyherbs.gr/httpdocs/includes/database.mysql.inc on line 128