Φάκελοι Υγείας

Syndicate content
Updated: 6 years 31 weeks ago

Παιδί και Διαδίκτυο

Fri, 02/01/2013 - 18:06

Αποτελεί  κοινή  παραδοχή  ότι  οι  διαδραστικές  τεχνολογίες,  όπως  το  Διαδίκτυο  και  το  κινητό  τηλέφωνο,  αποτελούν  χρηστικά  εργαλεία     επικοινωνίας,    μάθησης,      δημιουργίας,     διασκέδασης      και  εργασίας.  Με  λίγα  “κλικ”  μικροί  και  μεγάλοι  μπορούν να  βρεθούν  σ’  έναν απέραντο εικονικό κόσμο γεμάτο

διαβάστε περισσότερα

Ενυδάτωση απαραίτητη για έναν υγιή οργανισμό !

Tue, 01/29/2013 - 18:24

Το 50-60% του βάρους του σώματός μας αποτελείται από νερό, το οποίο παίζει ζωτικό ρόλο στη ρύθμιση της θερμοκρασίας, τη διαδικασία της πέψης, τη μεταφορά θρεπτικών συστατικών και σε πολλές άλλες διαδικασίες του σώματος.

διαβάστε περισσότερα

Απλοποιείται η θεραπεία των ατόμων που πάσχουν από Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ)

Mon, 09/10/2012 - 19:06

 

Πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι με τη χορήγηση συγκεκριμένης θεραπείας μία φορά την ημέρα, οι ασθενείς εμφανίζουν καλή ρύθμιση και βελτίωση της δύσπνοιας και θεμελιώνουν περαιτέρω το QVA149, διπλό βρογχοδιασταλτικό. 

 

διαβάστε περισσότερα

Απλοποιείται η θεραπεία των ατόμων που πάσχουν από Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ)

Mon, 09/10/2012 - 18:56

Πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι με τη χορήγηση συγκεκριμένης θεραπείας μία φορά την ημέρα, οι ασθενείς εμφανίζουν καλή ρύθμιση και βελτίωση της δύσπνοιας και θεμελιώνουν περαιτέρω το QVA149, διπλό βρογχοδιασταλτικό. 

 

διαβάστε περισσότερα

Λιποαναρόφηση... Τα υπέρ και τα κατά των υπερήχων και των lasers!

Thu, 05/10/2012 - 13:10

του Στρατή Γαβριήλπλαστικού  χειρουργού

Dimplomate of European Board of Plastic Survey 

διαβάστε περισσότερα

Τα... sos της ανάπτυξης του παιδιού

Mon, 01/17/2011 - 17:49

Γεμάτες με απορίες που αφορούν την ανάπτυξη του παιδιού τους είναι οι νέες μητέρες.

Το healthview παρουσιάζει τα βασικά χαρακτηριστικά της ανάπτυξης του παιδιού ανάλογα με την κάθε ηλικία, με βάση τα στοιχεία που περιγράφονται στο βιβλιάριο υγείας.

Οι μητέρες, ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνούν πως πρόκειται για ενδεικτικές αναφορές, καθώς η ανάπτυξη μπορεί να διαφέρει από παιδί σε παιδί. Σε κάθε περίπτωση, για οτιδήποτε προβληματίζει τις μητέρες, την απάντηση έχει ο παιδίατρος.  

Ψυχολογία: Όταν ένα παιδί νιώθει απόρριψη

Fri, 12/03/2010 - 16:17

Η απόρριψη του παιδιού από την οικογένεια, είτε με τη μορφή της έλλειψης φροντίδας και την παραμέληση, είτε με αδιαφορία ή ακόμα με αυστηρή αξιολόγηση, είναι πολλές φορές η αιτία για δυσλειτουργίες στην ψυχοκοινωνική του ανάπτυξη και για προβληματικές συμπεριφορές στην ενήλικη ζωή.

Ένα παιδί που έχει μάθει να το απορρίπτουν, είναι ο αυριανός ενήλικας που πάντα θα συμπεριφέρεται σαν να τον απορρίπτουν. Βέβαια οι γονείς που συμπεριφέρονται στα παιδιά τους με τρόπο υποτιμητικό, μεγάλωσαν και εκείνοι κάτω από το ίδιο πρίσμα.

διαβάστε περισσότερα

Σακχαρώδης Διαβήτης και Διατροφή

Thu, 11/11/2010 - 12:45

Συγγραφέας: Δρ Βασιλική Γαραντζιώτη, Διευθύντρια Παθολόγος, Ευρωκλινική Αθηνών

Στην εποχή μας το φαινόμενο της παχυσαρκίας παίρνει διαστάσεις επιδημίας. Η παχυσαρκία θεωρείται βαριά ασθένεια με πολλούς κινδύνους για την υγεία  και την ίδια τη ζωή. Γιατί παχαίνουμε; Γιατί τρώμε πολύ, και περπατάμε λίγο έως καθόλου.

διαβάστε περισσότερα

Φθινοπωρινή ανανέωση του προσώπου

Mon, 08/30/2010 - 16:31

Συγγραφέας: Απόστολος Γαϊτάνης, Πλαστικός Χειρουργός

Αφού κολυμπήσατε σε καταπράσινα νερά, περάσατε ατελείωτες ώρες κάνοντας ηλιοθεραπεία, παίζοντας ρακέτες ή beach volley στην παραλία, ήρθε η ώρα της επιστροφής και της ανασύνταξης τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Αποτέλεσμα της παρατεταμένης έκθεσης στον ήλιο, είναι το δέρμα να έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά και να «διψάει» για φροντίδα και περιποίηση.

Μάθετε πως τα σημάδια που άφησε ο ήλιος στην επιδερμίδα σας μπορούν ν’ αντιμετωπισθούν και να υποδεχθείτε έτσι το φθινόπωρο ανανεωμένες!

διαβάστε περισσότερα

Διακοπές με υγεία

Wed, 07/07/2010 - 09:51

Με τη βοήθεια έγκριτων επιστημόνων, το healthview παρουσιάζει βασικές ιατρικές οδηγίες που συμβάλλουν στην προστασία της υγείας τόσο στη διάρκεια των διακοπών, όσο και μετά την επιστροφή από αυτές!

Δείτε τον διαβήτη σαν τρόπο ζωής!

Wed, 06/23/2010 - 11:29

Συγγραφέας: Αντώνιος Π. Λέπουρας, Ιατρός Παθολόγος εξειδικευμένος στον Σακχαρώδη Διαβήτη μέλος ΔΣ Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας, διευθυντής Β’ Παθολογικής Κλινικής & Διαβητολογικού Ιατρείου Ιατρικού Κέντρου Αθηνών - Κλινικής Ψυχικού

Με την επιστημονική συνδρομή του Α.Λέπουρα, το healthview ανοίγει το φάκελο του σακχαρώδη διαβήτη, απαντώντας σε όλα τα ερωτήματα που απασχολούν τόσο τους ασθενείς όσο και το ευρύ κοινό.

Πότε επιτέλους θα κόψουμε το τσιγάρο;

Mon, 05/31/2010 - 08:31

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος (31 Μαΐου), η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία παρουσιάζει τα κυριότερα στοιχεία σχετικά με το τσιγάρο, τη συχνότητα του καπνίσματος στη Ελλάδα και τις επικίνδυνες για την υγεία συνέπειες αυτής της συνήθειας.

Διατροφή και άσκηση τα μυστικά της υγείας του παιδιού

Tue, 05/18/2010 - 10:05

Η καλή διατροφή και η σωματική άσκηση είναι πολύ σημαντικά για την ευημερία των παιδιών μας. Το υπερβολικό φαγητό και η περιορισμένη άσκηση μπορούν να οδηγήσουν κάποιον στην παχυσαρκία και σε προβλήματα υγείας τα οποία θα ακολουθούν το παιδί ακόμη και στην ενήλικη ζωή του.

διαβάστε περισσότερα

Όταν τραυματίζονται τα παιδιά

Tue, 05/11/2010 - 10:26

Εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά χάνονται κάθε χρόνο και ακόμη περισσότερα υφίστανται σοβαρούς ή ελαφρύτερους τραυματισμούς, εξαιτίας διαφόρων ατυχημάτων. Πολλές από αυτές τις καταστάσεις, όμως, μπορούν με απλούς τρόπους να προληφθούν και να σώσουν πολλές παιδικές ζωές.

Το healthview ανοίγει το φάκελο των παιδικών ατυχημάτων, παρουσιάζοντας τις κυριότερες αιτίες τους και πώς να τις προλάβετε.

Νεότητα και ομορφιά χωρίς νυστέρι

Wed, 04/28/2010 - 17:05

Συγγραφέας: Χριστίνα Χριστοφορίδου, Πλαστικός Χειρουργός

Επιμέλεια: Αλεξία Σβώλου

διαβάστε περισσότερα

Άθληση στην πόλη

Fri, 04/23/2010 - 15:38

Η πόλη μπορεί να δώσει πολλές ευκαιρίες για άθληση και αθλητική ψυχαγωγία. Όσο λιγοστά και αν είναι, πάντα υπάρχουν πάρκα και άλση για την άσκηση όλης της οικογένειας.

διαβάστε περισσότερα

Ατυχήματα που παθαίνουν τα παιδιά στο σπίτι

Thu, 04/15/2010 - 11:19

Στην Αγγλία, οι τυχαίοι τραυματισμοί αποτελούν μια από τις σημαντικότερες αιτίες θανάτου για τα παιδιά άνω των δώδεκα μηνών. Περισσότερα παιδιά χάνουν τη ζωή τους, ετησίως, από κάποιο ατύχημα στο σπίτι παρά από ασθένειες όπως η λευχαιμία ή η μηνιγγίτιδα.

διαβάστε περισσότερα

Υγιεινή στην κουζίνα

Thu, 04/08/2010 - 15:32

Πάθατε γαστρεντερίτιδα; Κάτι φάγατε στην ταβέρνα και σας πείραξε. Αυτή είναι η συνήθης δικαιολογία για τις περιπτώσεις τροφικών λοιμώξεων. Κι όμως, χωρίς ν' αποκλείεται κι αυτό, το πιθανότερο είναι να την «πάθατε» στο σπίτι.

διαβάστε περισσότερα

Πάσχα και Υγεία

Thu, 04/01/2010 - 10:18

Την ξεγνοιασιά των Πασχαλινών διακοπών απειλούν  μικρότερης ή μεγαλύτερης εμβέλειας προβλήματα που προκύπτουν είτε από διατροφικές κραιπάλες -πολύ συνηθισμένες την Κυριακή του Πάσχα-είτε από ατυχήματα με κροτίδες και πυροτεχνήματα κυρίως το βράδυ της Ανάστασης.

διαβάστε περισσότερα

Εννέα τεχνολογίες που εξοικονομούν χρήματα στα συστήματα υγείας

Fri, 03/12/2010 - 17:20

Αν και δεν αποτελεί πανάκεια, η τεχνολογία μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στη μείωση των δαπανών υγείας.

διαβάστε περισσότερα


Warning: Table './healthyherbs/watchdog' is marked as crashed and should be repaired query: INSERT INTO watchdog (uid, type, message, variables, severity, link, location, referer, hostname, timestamp) VALUES (0, 'php', '%message in %file on line %line.', 'a:4:{s:6:\"%error\";s:12:\"user warning\";s:8:\"%message\";s:362:\"Table './healthyherbs/accesslog' is marked as crashed and should be repaired\nquery: INSERT INTO accesslog (title, path, url, hostname, uid, sid, timer, timestamp) values('Φάκελοι Υγείας', 'aggregator/sources/2', '', '34.204.176.189', 0, 'f1131d8b210083f50dd8b42fdbc69349', 162, 1569050258)\";s:5:\"%file\";s:70:\"/var/www/healthyherbs.gr/httpdocs/modules/statistics/statistics.module\";s:5:\"%line\";i:64;}', 3, '', 'http://www.healthyherbs.gr/aggrega in /var/www/healthyherbs.gr/httpdocs/includes/database.mysql.inc on line 128